maandag 11 april 2011

Seizoenstart MCWombarg 10 april

Het is alsof we het weer kunnen bestellen. Weer een heerlijk zonnetje en niet te warm. We kwamen omstreeks 09.15 uur bij het clubhuis van MC Wombarg te Woudenberg. Er waren toen al 16 enthousiaste deelnemers, vrouwen en mannen, aanwezig.

Na een bakkie zijn wij alsvast naar de locatie gereden die een paar minuten van het clubhuis vandaan was. Hier snel alles opgezet zodat wij zo snel mogelijk met de training konden beginnen. Toen wij bijna klaar waren met alles uitzetten kwamen de motorrijders al binnen druppelen, de een wat sneller dan de ander en al snel waren er 22 motorrijdsters en rijders.



De uitleg werd gegeven voor de hele groep Natuurlijk werd er een stukje theorie behandeld. Iemand had, voor de uitleg, al aangegeven welke problemen hij had ondervonden bij het doen van een slalom. Dat was natuurlijk een mooie insteek om de uitleg af te kunnen stemmen op de vraag.



Tijdens het rijden werden er instructie gegeven aan de dames door mij. De heren kregen instructie van Hans. Zie voor deze foto's http://motorrijschoolhendriks.blogspot.com/.


We begonnen de dag met een slalom om even weer het gevoel te krijgen van de motor. Na een aantal keer de slalom rijden werd de cadans al snel gevonden. Soms wat kort op elkaar, maar het ging allemaal goed.



Na deze oefening richtten wij ons op het remmen. De oefeningen werden telkens iets uitgebreid, maar iedereen deed alles alsof ze nooit iets anders hadden gedaan. Zelfs de dame die in het nabije verleden een keer was gevallen tijdens het remmen deed het zo goed.


Natuurlijk kunnen een balk en een band niet ontbreken met een training. Er waren een paar dames die zeiden dat het niet gingen doen, maar toen het zover was, ging iedereen er overheen.



Eerste keer wennen, maar al snel werden de snelheden opgevoerd.



Er was 1 dame de vroeg of de balk en de band zo opgelijnd konden worden dat ze in 1 rit genomen konden worden… Even geduld, eerst de balk, dan de band en uiteindelijk kan je ze allebei achter elkaar aan pakken.


Een vrouw die langs kwam fietsen met haar man zag het nut er niet van in: "Waar is dat nu goed voor?" Nou mevrouw, dat kunnen wij u wel vertellen; Als motorrijdster moet je natuurlijk wel weten wat je moet doen en vooral wat je voelt als je iets op de weg tegenkomt, wat je niet kan of wil ontwijken.

Als slagroom op het toetje, boden wij de motorwip aan. Eng....o nee, toch eigenlijk wel heel erg leuk. Ook hier bleven er geen mensen achter.










Uiteindelijk weer een superdag zonder letsel en schade, met veel zon.


Dames tot binnenkort bij een vrouwentraining en MC Wombarg tot volgend jaar bij de Seizoenstart van 2012.



Allen bedankt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten